Студентка от ФИСН е част от отбора, станал европейски шампион по шах

November 21, 2023 0 comments fisnadmin

Българският национален отбор по шахмат за жени спечели златните медали на Европейското първенство, което се провежда в Будва, Черна гора.
Българките спечелиха над Грузия в последния кръг с 2,5 на 1,5 точки. Отборът ни завърши с 16 мач-точки след 7 победи, 2 равенства и нито една загуба.
Националният ни тим в състав – Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева, постигна грандиозния успех с 16 точки – седем победи, две равенства и нито една загуба.
Студентката от ФИСН Виктория Радева изигра партията си с висока температура, като 2 пъти по време на двубоя играта спираше заради здравословното й състояние. Преди дни нашето момиче бе в местната болница на системи. Въпреки това Радева от пловдивския клуб “Марица” спечели титлата от Държавното първенство по класически шахмат за жени, което се проведе в столичния Гранд хотел „Милениум“.
Пловдивчанката Виктория Радева започва да се занимава с шахмат, когато е на 3 години и половина. Неин първи треньор е баща ѝ Славей Радев, който и досега има най-големи заслуги за израстването на Виктория. В момента тя е студентка в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и изучава Национална сигурност във Факултета по икономически и социални науки.
Едва на 19 години Виктория Радева стана осмата българка с гросмайсторско звание. Тя има зад гърба си множество титли: 2 шампионски титли за жени, 11 титли при девойките. Освен това е световна вицешампионка до 10 години, световна ученическа шампионка до 17 години, световна шампионка по рапид до 13 години, европейска шампионка по рапид до 16 години.

Академичното ръководство на университета и на ФИСН й пожелава още повече успехи и успешно дипломиране!

Отчет на деканското ръководство

November 9, 2023 0 comments fisnadmin
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Визия за мандат 2023-2027 г.

November 1, 2023 0 comments fisnadmin
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Честит Ден на народните будители

November 1, 2023 0 comments fisnadmin

Нека духовността ни мотивира за нашите академични и професионални достижения!

Нека духовността ни води!

Честит Ден на народните будители, уважаеми Колеги!

проф. Станимир Кабаиванов

Бизнес мастър клас с УниКредит Булбанк

October 31, 2023 0 comments fisnadmin

Уважаеми студенти,
Факултетът по икономически и социални науки, Уникредит Булбанк и Университетският център за кариерно развитие при ПУ „Паисий Хилендарски“ имат удоволствието да Ви поканят на организираното от тях събитие „Бизнес мастър клас“ в подкрепа на образованието и бъдещите млади професионалисти. Първата тема, която ще бъде представена, е „Малките тайни на ипотечния кредит“. Ще имате възможност да получите информация по темите:

 Наем или заем.

Какво трябва да знаем, ако искаме да имаме собствен имот.

Стъпките от идея до ключ.

Стажантска програма. Как да кандидатствам?

Събитието ще се проведе на 08.11.2023 г. от 17.00 часа в 6 аудитория, Ректорат на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и онлайн на:https://meet.google.com/sib-ucyp-dzc
Очакваме Ви!

Заявление за явяване на държавен изпит през месец ноември 2023 г.

September 7, 2023 0 comments fisnadmin

Уважаеми колеги,
Заявлението за явяване на държавен изпит по специалността за придобиване на ОКС „Магистър“ (04.-05.11.2023 г.) се подава лично (на място в Университета) от 09.10.2023 г. до 20.10.2023 г. при инспектора на специалността.