Заявление за явяване на държавен изпит през месец юли 2024 г.

June 10, 2024 0 comments fisnadmin

Уважаеми колеги,
Заявлението за явяване на държавен изпит по специалността и по чужд език през месец юли 2024 г. (13-14.07. по специалността и 20.07. по чужд език) се подава лично (на място в Университета) от 12.06.2024 г. до 21.06.2024 г. и от 01.07.2024 г. до 03.07.2024 г. при инспектора на специалността.

Издаване на индивидуални протоколи

June 10, 2024 0 comments fisnadmin

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Успех за студентите от ФИСН на международна олимпиада по Счетоводство

December 11, 2023 0 comments fisnadmin

Исторически успех за студентите от Факултета по икономически и социални науки при Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” в VI-та Международна олимпиада по Счетоводство. През периода 15 ноември – 10 декември 2023 г. 24 студенти от специалностите “Счетоводство”, “Финанси” и “Икономика и бизнес” с научен ръководител доц. д-р Йорданка Любецка от Факултета по икономически и социални науки се включиха в VI-та Международна олимпиада по Счетоводство. В надпреварата се впуснаха над 500 студенти от цял свят, като за финалите се класираха 50 студенти, показали най-висок резултат. Шест от 50-те класирани студенти бяха от България. Всички се обучават именно във Факултета по икономически и социални науки. След оспорван и безапелационен финал отборът ни зае призовото място и се увенча с титлата “ЛАУРЕАТ”.

Студентка от ФИСН е част от отбора, станал европейски шампион по шах

November 21, 2023 0 comments fisnadmin

Българският национален отбор по шахмат за жени спечели златните медали на Европейското първенство, което се провежда в Будва, Черна гора.
Българките спечелиха над Грузия в последния кръг с 2,5 на 1,5 точки. Отборът ни завърши с 16 мач-точки след 7 победи, 2 равенства и нито една загуба.
Националният ни тим в състав – Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева, постигна грандиозния успех с 16 точки – седем победи, две равенства и нито една загуба.
Студентката от ФИСН Виктория Радева изигра партията си с висока температура, като 2 пъти по време на двубоя играта спираше заради здравословното й състояние. Преди дни нашето момиче бе в местната болница на системи. Въпреки това Радева от пловдивския клуб “Марица” спечели титлата от Държавното първенство по класически шахмат за жени, което се проведе в столичния Гранд хотел „Милениум“.
Пловдивчанката Виктория Радева започва да се занимава с шахмат, когато е на 3 години и половина. Неин първи треньор е баща ѝ Славей Радев, който и досега има най-големи заслуги за израстването на Виктория. В момента тя е студентка в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и изучава Национална сигурност във Факултета по икономически и социални науки.
Едва на 19 години Виктория Радева стана осмата българка с гросмайсторско звание. Тя има зад гърба си множество титли: 2 шампионски титли за жени, 11 титли при девойките. Освен това е световна вицешампионка до 10 години, световна ученическа шампионка до 17 години, световна шампионка по рапид до 13 години, европейска шампионка по рапид до 16 години.

Академичното ръководство на университета и на ФИСН й пожелава още повече успехи и успешно дипломиране!

Визия за мандат 2023-2027 г.

November 1, 2023 0 comments fisnadmin

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Временно преустановяване на приема на договори по проект “Студентски практики”

October 25, 2021 0 comments fisnadmin

Уважаеми колеги,

От 12.09.2022 г. временно се преустановява приемът на договори за практическо обучение на студенти по проект BG05M2OP001-2.013-0001 „СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ – ФАЗА 2“, поради изчерпване на квотата със свободни места на Факултета по икономически и социални науки.

Правила за допускане до разработване и защита на дипломна работа

May 23, 2021 0 comments fisnadmin

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“

ФАКУЛТЕТ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ НАУКИ

Правила

за допускане до разработване и защита на дипломна работа

1. Заявление за допускане до разработване на дипломна работа се подава не по-рано от края на предпоследния семестър на бакалавърската или магистърската програма при съответния инспектор. Заявлението трябва да е резолирано от ръководителя на специализиращата катедра и декан.

2. Успехът от семестриалните изпити трябва да е не по-малък от „Отличен“ 5.50 към датата на подаване на заявлението.

3. Темата на дипломната работа трябва да съответства на научната специалност на бакалавърската/магистърската програма, по която студентите се обучават.

4. Заявлението за допускане до защита на дипломна работа се подава най-късно 1 месец преди датата на държавния изпит/защитата.

5. Най-късно 2 седмици преди датата на защитата студентът трябва да представи в катедрата:

-два подвързани екземпляра на дипломната работа, разработени според изискванията на Факултета;

-електронен вариант на дипломната работа в PDF формат;

-електронен документ, съдържащ името, факултетния номер и специалността на дипломанта, както и заглавието и кратко резюме на дипломната работа за включването й в регистър на дипломните работи във ФИСН.

Настоящите правила влизат в сила с решение на ФС No 149 от 20.10.2020 г.

Технически изисквания за оформяне на дипломна работа – тук!