Национална програма „Mлади учени и постдокторанти – 2“

Уважаеми колеги,

Започва изпълнението на втори етап на Национална програма Mлади учени и постдокторанти – 2“ на Министерството на образованието и науката, по която Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” е бенефициент.

Програмата „Mлади учени и постдокторанти – 2“ е продължение на една добра практика за привличане и подкрепа на кариерното развитие на млади учени (МУ) и постдокторанти (ПД) в българските публични научни организации и държавни висши училища. Специфична цел на МУПД-2 е привличане, задържане и развитие на висококвалифицирани МУ и ПД, чрез което да се постигне устойчиво възпроизвеждане на научния капацитет на национално ниво, да се осигури реинтеграция и реализация на млади и перспективни научни кадри, както и благоприятна среда за обмен на научни идеи. Крайната цел е създаване на ново поколение висококвалифицирани учени, провеждащи качествени научни изследвания, отговорни към обществото, и с резултати, подпомагащи изпълнението на Националната стратегия за развитието на научните изследвания в Република България 2017 – 2030.


Заповед на декана за вътрешноведомствена комисия

Решение на МС на Република България №206/07.04.2022 г.

Писмо от Министерство на образованието и науката за изпълнение на втори етап (2024-2025) на Националната програма “МУПД-2”


МОДУЛ „ПОСТДОКТОРАНТИ“

Тематични области във ФИСН: Устойчиво развитие – икономически, социални и зелени измерения; Постпандемично състояние и съвременни перспективи пред туристическата индустрия.

Указания за кандидатстване

Формуляр-заявление за участие

Карта за експертна оценка на проектните предложения (попълва се от рецензента)

Декларация за трудов статус


МОДУЛ „МЛАДИ УЧЕНИ“

Указания за кандидатстване

Формуляр за участие

Формуляр за оценка на кандидатите

Декларация за трудов статус


Срок за подаване на документите: 30.08.2024 г.

Документите могат да се подават чрез електронна поща на fisndean@uni-plovdiv.bg. Документите могат да се представят и на хартиен носител в кабинет 110, Ректорат на ПУ Паисий Хилендарски след предварително уточнение на посочения имейл адрес. Всеки кандидат получава входящ номер, чрез който участва в процедурата.

Лице за контакт:

доц. д-р Добринка Стоянова (d.stoyanova@uni-plovdiv.bg)